Архитектурно студио Архе

Инвеститор:
Ясен Наков
Проектант:
„Елит студио” ЕООД
Екип:
арх. Георги Николов, Мая Моллова
РЗП:
7 128 м2
Начало / Проекти / Други проекти / Административна сграда в „Манастирски ливади”, София

Административна сграда в „Манастирски ливади”, София 

Проектът е разработен от "Елит Студио" ЕООД с ръководител арх. Калин Диков, с участието в екипа на арх. Георги Николов.

Парцелът се намира в близост до булевард „България“ и „Околовръстен път”. Сградата е административна. Етажите са организирани като отделни офиси с общи санитарни възли, кухненски бокс и помещение за етажните силнотокови и слаботокови електротабла.

Отделните офиси са достъпни откъм етажен коридор, който свързва и двете евакуационни стълбища и асансьорното фоайе. Офисите представляват отворена схема. Основната идея в проекта е възможността за гъвкавост на планировъчните решения на отделните офиси. Поради тази причина са предвидени окачени тавани, повдигнати инсталационни подове за максимална възможност за модификация на инсталациите.

Заложено е разнообразно членение на фасадата с цел да има различни възможности за изграждане на преградни стени или витрини между помещенията, блокирани към фасадата. На партера се намира представително фоайе с обем през две нива с охрана и рецепция. На този етаж в източната част се намира ресторанта за нуждите на работещите в сградата. От всички етажи на сградата се открива впечатляваща гледка към Витоша на юг. Тази фасада разполага със съвременна система за външна слънцезащита. На партера са разположени санитарни възли, както и тоалетна за инвалиди. В двуетажния подземен гараж има паркоместа за 67 автомобила.